24 januari 2017

Uitgenodigd door Horecava Amsterdam

De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari in RAI Amsterdam. Sinds enkele jaren is het Horecava Festivalplein daar een onderdeel van. De Pelikaan Catering is uitgenodigd om naast bekende namen als Albert Heijn, The Butcher en la Cubanita, plaats te nemen op dit festivalplein. Een hele eer voor deze nog relatief onbekende speler aan de overkant.

“We zijn dan ook zeer verheugd en stiekem ook wel erg trots dat we tussen de grote jongens mogen staan” aldus Rob Vos, eigenaar van De Pelikaan Catering. Enkele weken geleden werd hij benaderd door de Foodtruck Company, het bedrijf dat de Horecava ondersteunt in de organisatie van het festivalplein. Tijdens het Beach Food Festival afgelopen zomer heeft De Pelikaan Catering het publiek voor het eerst kennis laten maken met hun nieuwe foodtruck. Een opvallende zilveren airstreamer voorzien van alle gemakken.

Om er echt uit te springen is een nieuw concept gelanceerd, dat tijdens de Horecava zijn eerste optreden heeft: Texel on Wheels. Dit is een samenwerking met Zsa zsa zsu Eventmanagement. Valerie Jongeneel: “Hoe vertegenwoordigen we gastronomisch Texel aan ‘de overkant’? Er zijn landelijk inmiddels talloze (mobiele) keukens en om op te vallen in het geheel en om de organisatie en bezoeker van het event echt iets anders te bieden, is dit idee ontstaan: Texel on Wheels”, aldus Valerie Jongeneel van Zsa zsa zsu Eventmanagement . Dit concept gaat on tour en zal verschillende evenementen en festivals in het land bezoeken. “We willen de bezoekers van de Horecava laten zien wat Texel in huis heeft”, vult Rob Vos aan.

Naast het vervroegen of verlengen van de gastronomische eilandbeleving, beoogt het duo een lokale economische spin-off. Niet alleen door het aantrekken van de culinaire toerist naar Texel. Maar met name door de bezoeker, in dit geval de horeca ondernemer tijdens de Horecava, kennis te laten maken met de Texelse producten. Om deze vervolgens ook ‘aan de overkant’ op het menu te zetten. Tijdens de Horecava kan men bijvoorbeeld kennismaken met de Texelse Bierbrouwerij en Stokerij Texel. Freelance Chef-kok Joram Timmerman en de Chef-kok van De Pelikaan Texel Joris Ellen, geven de producten van Marc Foods, De Texelse Visspecialist, PEEK en Bakkerij Timmer vorm op de typisch ‘Texel on Wheels’ menukaart. “VVV Texel wil de toekomstige eilandbezoeker graag kennis laten maken met de ongekende diversiteit aan mooie en (h)eerlijke gastronomische producten van Texelse makelij en ondersteunt daarom dit initiatief” aldus VVV Texel directeur Frank Spooren. Wilt u de Horecava bezoeken? Dat kan van 9 t/m 12 januari, RAI Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.horecava.nl