02 mei 2017

Van de bekende ‘blauwe hap’, een Hollands ‘patatje met’ tot de tropische gerechten uit ‘De West’: een greep uit het smakelijke aanbod tijdens Sail Den Helder. Want Sail Den Helder is dit jaar veel meer dan alleen de tallships, het nautisch proeven speelt ook een grote rol. Maar liefst veertig ondernemers uit Noord-Holland strijken in Den Helder neer met hun foodtruck, wagen en kraaam. Van 22 tot en met 25 juni laten we je kennis maken met het thema ‘nautisch & regionaal’. Het terrein is gratis toegankelijk, voor zowel bezoekers van Sail Den Helder als liefhebbers van lekker eten uit de omgeving.


Dit jaar mogen wij, De Pelikaan Catering, ondersteunt door Puur Zsa Zsa Zsu Event & Projectmanagement, de gehele publiekscatering verzorgen. We willen graag laten zien dat Sail Den Helder nóg meer is, namelijk een nautisch foodevent. Onder de naam "Proef de Windstreken" worden alle zintuigen geprikkeld tijdens Sail Den Helder. Want de bezoeker kan ook de smaakpapillen verwennen. Binnen het thema ‘nautisch & regionaal’ dagen we de onderaannemers uit om historie, regionale producten en de windstreken te verenigen. Maar de windstreken zijn niet alleen te proeven, middels de aankleding en bijpassende muziek worden de windstreken verrassend vertegenwoordigd.


Regionaal

Zowel de organisatie van Sail Den Helder als De Pelikaan Catering omarmen de gedachte om zoveel mogelijk lokale en regionale ondernemers bij het evenement te betrekken. “Wij hebben tijdens de selectie van alle aanmeldingen kritisch gekeken naar waar de ondernemers gevestigd zijn, wat zij serveren en hoe zij het thema toepassen. Op deze manier willen wij voor de bezoekers een interessante food line- up creëren. En laten zien dat Sail Den Helder naast de fantastische nautische programmering, ook echt de moeite waard is om te bezoeken als food - event.” Aldus Valerie Jongeneel, eigenaar Puur Zsa Zsa Zsu.


Rrrollend

Daarnaast is er ook één terrein ingericht als foodtruckfestival. Bovenstaand uitgangspunt was ook de basis voor de samenwerking met Rrrollend Den Helder. Het foodtruck event georganiseerd door We Love Festivals, wat vorig jaar voor het eerst in Den Helder is neergestreken. Rob Vos, eigenaar De Pelikaan Catering: “We hebben de feedback van de Helderse ondernemers omarmt en teruggekoppeld aan de organisatie van Rrrollend. Meer lokaal was het signaal. Daar waar mogelijk zijn lokale en regionale ondernemers in de line - up geplaatst en wordt ook hier het thema toegepast.” Rrollend Den Helder vindt tijdens Sail Den Helder plaats op een deel van het Willemsoord terrein.


Toegang

Het terrein van Sail Den Helder is vrij toegankelijk. De drankjes en hapjes worden betaald door middel van muntjes en zijn op het terrein op diverse plaatsten verkrijgbaar bij de kassa’s. De organisatie beoogt een betaalbaar en toegankelijk evenement neer te zetten voor iedere portomonnee, waarbij het thema en de kwaliteit voorop staan.


Informatie

Bezoekers kunnen via de facebookpagina www.facebook.com/proefdewindstreken op de hoogte blijven. Voor het complete programma rondom Sail Den Helder: www.saildenhelder.nl

Foto: Sail Den Helder